Jarný beh

Info 25.3.2020

A je to tu! V piatok 20. 3. nám oficiálne začal jar, dni sa predlžujú a slniečko začína krásne hriať. Príroda sa začína po dlhom zimnom spánku prebúdzať k životu a začínajú sa objavovať prvé jarné farby. No, čo si budeme, ideálne podmienky pre beh! Preto pre Vás pripravujeme tento blog plný noviniek a tipov práve na jar.

 

Oblečenie

Hoci je jar v plnom prúde, stále nás dokáže prepadnúť nejaký ten mrazík aj nepriaznivé počasie. Je teda potrebné dbať aj na to, aby sme u behu neprechladli. S tým nám pomôže minimálne kvalitnú termo bielizeň, či už v podobe trička, alebo legín. Použiť môžete tiež športovú mikinu doplnenú nejakou tou bežeckou bundou, alebo vestou, ktoré ochráni ako proti vetru, tak i dažďu. Ak trochu tápate v daných technológiách a neviete, ktorý produkt je ten pravý, nevadí! Máme pre Vás blog o technológiách výrobcov, ktorý Vám pomôže. Nájdete ho TU.

Náš tip:

Pánske kompresné legíny

Dámska športová bunda

Pánske funkčné tričko

 

Topánky

Či už sa chystáte vybehnúť do prírody, alebo skôr volíte mestský beh, dobrá topánka je vždy základ dobrého tréningu. Ak ste bežec, ktorý skôr teraz volí prírodu a trail, odporúčame topánky s Gore-tex membránou, vďaka ktorej zostanete v suchu i v tých najnáročnejších trasách. Pokiaľ sa jedná o vychodené lesné cesty, tu je určite možnosť použiť klasické trailovej topánky bez membrány, v tom prípade ale odporúčame aj teplejšie ponožky, pretože je v topánke chladnejšie. Pri behu v meste možno samozrejme Gore-tex membránu použiť tiež, ale častejšie sa volí klasická cestná topánka. Tu ale veľmi odporúčame použiť teplejšie ponožku, pretože od chladnej zeme môže človek prechladnúť.

Náš tip:

Trailové boty

Trailové boty

Pánske trailovej topánky adidas TERREX AGRAVIC FLOW GTX 

Dámske trailovej topánky adidas TERREX AGRAVIC FLOW GTX W

Cestné topánky 

Pánske cestné topánky Asics GEL-NIMBUS 22

Dámske cestné topánky adidas ULTRABOOST 20 W 

 

Na záver vzhľadom k aktuálnej situácii Vás prosíme, aby ste dbali na zvýšenú opatrnosť a nepodceňovali situáciu. Prevažne ak beháte v meste, myslite na svoje zdravie a zdravie ostatných. Noste rúško, alebo iné ochranné pomôcky. Ak máte okuliare a pri behu sa Vám zahmlievajú tak ako mne, veľmi odporúčam tuhé mydlo, alebo penu na holenie!

Ďalšie články