Technológie oblečenia

Info 12.2.2020

Túto situáciu poznáme snáď všetci, hľadáme presne ten správny kúsok do svojho šatníka na beh, alebo tréning. Ponuka je naozaj veľká, každý produkt má v sebe nejaké technológie spracovania, určité bonusy, ale ktorý to len zvoliť správne? Tiež sa v tom strácate? S výberom Vám radi pomôžeme a čo si správne zvoliť si povieme v dnešnom blogu.

 

adidas

Climalite

Táto technológia rýchlo odsáva pot od Vašej pokožky, takže môžete zostať dlhšie v suchu aj pri náročnejšom tréningu.

Climacool

V suchu a chládku aj vo veľmi teplom počasí. Tento materiál rýchlo odsáva a vysušuje pot, vďaka aktivním vláknam navodzuje pocit chladenia.

Climawarm

V suchu a v teple aj v náročnejších podmienkach zostanete vďaka materiálu, ktorý veľmi efektívne udržuje teplo.

Climastorm

Vďaka tomuto materiálu, ktorý je vode odpudivý a hlavne vetra vzdorný, Vás len tak neprefúkne.

Climaproof

Tento materiál je ako proti vetru, tak má aj veľmi dobrú odolnosť proti vode. Vďaka tomu zostanete v teple a suchu aj za dažďa.


Under Armour

Heatgear (HG)

Jedinečný priedušný materiál, ktorý skvele odvádza pot. Udržuje vás suchšie, ľahší a chladnejšie ako kedykoľvek predtým.

Coldgear (CG)

Dvojvrstvová tkanina, ktorá odvádza pot od tela a zároveň pomáha cirkuláciu telesného tepla. Tým udržuje športovcov zahriate a pritom je nijako nezaťažuje.

Allseasongear (ASG)

Vynikajúci materiály, ktoré sa prispôsobujú meniacim sa poveternostným podmienkam tak, aby pomáhali reguláciu telesnej teploty. Skvele odvádza pot a zaisťujú maximálnu priedušnosť.

UA Storm

Povrchová úprava Durable Water Denim (DWR), ktorá odpudzuje vodu a pritom nemá vplyv na funkčnosť materiálu. Pre tréning za každého počasia.

UA Rush

Technológia UA RUSH je nový inovatívny materiál, ktorý je obohatený o minerály. Tkanina absorbuje energiu, ktorú vydávate a odráža ju späť do tkanív a svalov. To znamená, že sa svaly viac prekrví a tak môžete cvičiť tvrdšie a dlhšie.

UA Threadborne

Inovatívny vlákno, ktoré je elastické a prispôsobí sa vášmu pohybu. Produkty z tohto materiálu sú veľmi ľahké, rýchlo schnú a sú príjemné na pokožke. Vyrobený pre každý tréning.

 

Nike

Dri-FIT

Technológia Nike Dri-FIT je inovatívna polyesterová tkanina navrhnutá tak, aby Vás udržala v suchu, takže môžete športovať naplno dlhšiu dobu. Dri-FIT v jedinečnom, vysoko funkčným prevedenie z mikrovlákna podporuje prirodzený systém telesného ochladzovanie.

Dri-FIT Cotton

Rada Dri-Fit cotton je zlúčenie aktívneho materiálu spojeného s bavlnou. Vďaka tomu sú tričká výrazne pohodlnejšie a stále si udržujú svoje aktívne prvky, ako efektívny odvod potu a rýchle schnutie.

Aeroloft

Pohyb v týchto produktoch aktivuje ventiláciu, čo umožňuje, aby teplo unikalo skrz laserom vyrezané otvory. Túto technológie nájdete v bundách a vestách.

Therma

Jedná sa o tepelný flísový materiál značky Nike. Vďaka spojeniu Therma a Dri-FIT zostanete v suchu a teple za každého počasia.

Shield

Jedná sa o technológiu na ochranu pred nepriaznivým počasím. Technológia Shield chráni tak pred dažďom, tak vetrom.

 

Reebok

Activchill

Jedná sa o technológiu, ktorá rýchlo a efektívne odvádza pot a vďaka tomu zostanete dlhšie v suchu. Navyše vďaka rýchlemu odparovaniu navodzuje príjemný pocit chladenia.

Speedwick

Vďaka vláknam produkty Speedwick veľmi rýchlo odvádza pot od pokožky do materiálu. Zostanete teda v suchu aj pri veľmi intenzívnom tréningu.

Thermowarm

Ako už napovedá názov Thermo, produkty s touto technológiou Vás zahrejú za nepriaznivého aj mrazivého počasia.

Hexawarm

Technológia navrhnutá tak, aby vám poskytovala teplo bez nutnosti ďalších vrstiev. Špeciálne navrhnutý fleece situovaný do tvaru šesťhranu je veľmi ľahký a tenký, napriek tomu spoľahlivo udrží teplo pri tele.

Coolmax

Coolmax značí tkaninu, ktorá je veľmi často využívaná u ponožiek. Tento materiál je veľmi ľahký, priedušný a ponúka ďalšie výhody, ako rýchly odvod potu od tela a zaisťuje v topánke optimálnu klímu.

Ďalšie články