Základny sprievodca trailovým behom

Info 5.6.2019

Behali ste niekedy mimo cestu? Zatúlali ste sa na poľné cesty, do lesa? Alebo ste si napríklad zaběhali, keď ste sa prechádzali po horách? To znamená, že aj vy ste sa už niekedy venovali trailovému behu. Ako už je naznačené, trailový beh je taký, pri ktorom sa vyhnete obvyklým asfaltovým cestám a beháte v prírodných, človekom nenarušených, oblastiach.

Ako na to?

Oblečte sa do pohodlného oblečenia, v ktorom sa vám bude dobre behať. Vyberte si obuv, ktorá je vhodná pre beh v teréne, a potom už len vyrazte z domu a užívajte si pocit voľnosti obklopení prírodou. Nie je potrebné merať nabehané kilometre, iba čas strávený behaním, pretože je jasné, že beh v rozmanitom teréne nie je tak jednoduchý ako ten po rovine. Je viac o zážitkoch, poznanie svojich schopností a spojenie s našou krajinou.

Tipy na trail:

Vhodná obuv je zásadný, pri vyberaní myslite na to, že budete behať v teréne, takže spevnená noha je zásadný. My odporúčame Adidas Terrex AGRAVIC GTX, Asics FUJITRABUCO GTX alebo napríklad Nike AIR ZOOM TERRA KIGER Aj keď ide o beh v prírode, myslite na hydratáciu. S dizajnovú fliaš to pôjde o niečo lepšie. Nezabudnite, že príroda je nepředpovídatelná, preto je vhodné si so sebou vziať nepremokavú bundu alebo pláštenku. Bunda sa dá zložiť a toľko vás nezaťaží. Tak na čo ešte čakáš? Skús trailový beh ešte dnes, a potom nám treba napíš, ako sa ti tento štýl páči.

Ďalšie články