8 tipov na pomôcky pre lepšie cvičenie

Dľžka čítania: 2 min | Autor: Anna

Či už navštevujete fitness alebo cvičíte doma, pomôcky na cvičenie vám spríjemnia a posunú váš tréning na vyšší level. Cvičenie doma má hneď niekoľko výhod. Po prvé nemusíte nikam chodiť alebo dochádzať a po druhé nemusíte platiť za vstup alebo permanentku. Ušetríte tak čas aj peniaze!

Pokiaľ máte záhradu alebo máte možnosť cvičiť niekde v prírode, je príjemnou voľbou si zacvičiť aj vonku. Aby vaše cvičenie nabralo nový impulz je dobré si zaobstarať pár šikovných cvičebných pomôcok.

Vybrali sme vám 8 tipov na doplnky na cvičenie, ktoré vás namotivujú k lepším výkonom a snáď aj pravidelnosti.

1. Podložka na cvičenie

Jogamatka či karimatka patrí medzi základnú cvičebnú pomôcku. Nemusíte cvičiť jogu, aby vám prišla vhod. Hodiť sa vám bude na množstvo cvikov ako napríklad kľučky, sklapovačky či potréningový strečing. Podložku na cvičenie využijete pri domácom tréningu alebo s ňou môžete vyraziť na jogu aj do prírody.

podlozka-na-cvicenie

2. Švihadlo

Skákanie cez švihadlo má pre vaše telo mnoho benefitov. Je skvelé na zahriatie tela pred tréningom alebo na kardio tréning, pri ktorom zapojíte svaly celého tela. Švihadlo je malá vec, ktorá nezaberie veľa miesta. Skákať môžete vo fitness, doma aj vonku.

3. Odporové gumy

Posilňovacie gumy sú skvelou fitness pomôckou s rôznymi stupňami záťaže. Posilňovacie popruhy kladú odpor a nútia svaly vykonať väčšiu prácu. S odporovou gumou sa dá precvičiť celé telo. Existuje mnoho skvelých cvikov, ktoré táto skladná pomôcka umožňuje. Zbaliť si ich môžete so sebou do fitness, nezaberú takmer žiadne miesto a váš tréning naberie úplne nový rozmer.

Tipy na cviky:

4. Pushbary – madlá na kľučky

Podpery na účinnejšie cvičenie klikov, planking či vzpor na rukách sú vhodné na posilňovanie váhou vlastného tela. Vďaka nim vykonáte cvik hlbšie a preťahujú sa tým svaly do krajnej polohy. Madlá uľavia kĺbom zápästia.

5. Popruh na jogu

Popruh či páska na jogu sa bude hodiť nielen jogínom. Je to základná pomôcka, ktorá sa hodí ako na cvičenie jogy, tak aj strečing. Opasok pri strečingu pomáha v pozíciách, kam sa nedostanete napr. pri predklone alebo preťahovaní nôh.

Tipy na cviky:

6. Motivačná hudba

Čo vás zaručene nakopne na cvičenie je našliapaný playlist s vašou obľúbenou hudbou. Zapnite si hudbu nahlas alebo do slúchadiel a pustite sa do cvičenia, uvidíte, že to pôjde oveľa lepšie.

7. Kvalitné oblečenie

Dobre namotivovať dokáže aj nové športové oblečenie a kvalitné topánky. Skvele vyzerajúci cvičebný úbor, v ktorom sa budete cítiť dobre a bude odvádzať pot pri športe. Ženy by nikdy nemali zabúdať na športovú podprsenku s potrebnou podporou!

8. Fľaša na vodu

Pokiaľ cvičíte, musíte dopĺňať tekutiny, aby ste ostali hydratovaní a telo sa následne po výkone lepšie regenerovalo. Či už idete do fitness, na bicykel alebo napríklad na dlhšiu prechádzku, fľašu s vodou by ste rozhodne nemali zabudnúť.