Recenzie bežeckých topánok Puma Forever Run Nitro

Dľžka čítania: 2 min | Autor: Kuba

Tento model pánskych bežeckých topánok Puma Forever Run Nitro otestoval Kuba.

Už na prvý pohľad topánka Puma Forever Run Nitro zaujme zaujímavým designovým spracovaním. Keď som topánku vzal prvýkrát do ruky, veľmi milo ma prekvapila svojou nízkou váhou, hoci opticky vyzerá robustne. Obúvanie Vám uľahčí praktické uško na päte. Pri prvom kontakte s mojou nohou ma zaujal tenký jazyk topánky. Myslím si, že to ocení väčšina bežcov s vysokým priehlavkom ako mám ja.

S dovolením by som sa pozastavil pri zvršku topánky, ktorý musím vyzdvihnúť a vývojárov pochváliť. Už pri najmenšom pohybe cítite v topánke cirkuláciu vzduchu, čo bude veľmi praktické hlavne v horúcich, letných mesiacoch, kedy sa Vám nebude vďaka perfektnej priedušnosti tak potiť noha. Hoci sú Forever Run Nitro extrémne priedušné, ich zvršok je dostatočne pevný a skvele obopne priehlavok nohy, takže sú veľmi pohodlné.

Aby som len nechválil, tak sa musím s dovolením trošku posťažovať. Oblasť pod členky je málo polstrovaná a pri pohyboch do strany nepríjemne tlačí. Navyše celý priestor topánky na obúvanie je extrémne široký. Topánka mi tu vôbec nesedí, nemáte žiadnu podporu, ani stabilitu a to som človek s relatívne širokým chodidlom a pri väčšine značiek potrebujem širšie verzie topánok s wide strihom. Forever Run Nitro sa pýši stabilizačným prvkom runGUIDE, ktorý má stabilizovať chodidlá, pri každom došliapnutí a držať ich v správnej pozícii. To za mňa v kombinácii so širokým strihom absolútne nefunguje. Topánka má tendenciu Vás nútiť skôr do pronačného došľapu.

Ako už z názvu vyplýva, tak podošva obsahuje tlmenie na báze vstrekovaného dusíka NITRO FOAM. Táto technológia sa pri iných modeloch osvedčila a inak tomu nie je ani pri Forever Run Nitro . Tlmenie je naozaj skvelé aj pre bežcov vážiacich ľahko cez 100 kíl. PUMAGRIP na podrážke má skvelú trakciu ako na suchu, tak aj na vode. Dokonca zvládne aj ľahší terén, obavy z podkĺznutia, tak nie sú na mieste.

Puma Forever Run Nitro

Hodnotenie 7,5 / 10

Odporúčanie: Ideálne pre bežcov čo chcú ľahkú, priedušnú topánku s dobrým tlmením.

Výhody:

(+) nízka váha

(+) priedušný zvršok

(+) skvelé tlmenie

(+) pohodlnosť

(+) podrážka PUMAGRIP

(+) tenký jazyk

 

Nevýhody:

(-) za mňa nefungujúci systém runGUIDE

(-) topánky mne strihovo nesedia v oblasti pod členkom

(-) vyššia obstarávacia cena

Puma-Forever-Run-Nitro-3
Puma-Forever-Run-Nitro
Puma-Forever-Run-Nitro-2