RECENZIA

Nové ASICS GEL-NIMBUS™️ 26

Dľžka čítania: 4 min | Autor: Jakub

ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 očami nášho kolegu Jakuba


Dlho očakávaná novinka od značky ASICS je tu! Poďme si úplne nový model ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 trošku detailnejšie predstaviť.


Na prvý pohľad vyzerá takmer rovnako ako predchádzajúci model ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 a určite nezažijete taký šok ako minulý rok v porovnaní so starším ASICS GEL-NIMBUS™️ 24 . Napriek tomu je dvadsaťšesť iná a má čo ponúknuť.


Podošva sa pýši novým systémom nazvaným HYBRID ASICSGRIP . Bola testovaná na rôznych typoch povrchov. Je viac výrazná a zdá sa, že sa ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 nezľakne ani nespevnené lesné cesty či snehu.

Technológia PureGEL je zachovaná opäť v kombinácii s penou FF BLAST PLUS ECO . V súčasnej dobe sa kladie veľký dôraz na ekológiu, a tak pena FF BLAST PLUS ECO obsahuje približne 20 % materiálov biologického pôvodu získavaných z obnoviteľných zdrojov.

Vymäkčené vnútro. Mäkký elastický jazyk a golier z úpletu napomáhajú tomu, aby sa topánka ľahšie obúvala a lepšie sa prispôsobila tvaru chodidla pre dokonalé pohodlie pri každom kroku. Navyše aj zvršok je z mäkšieho materiálu, ktorý by mal byť priedušnejší.

Topánky ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 majú o 25 % nižšiu uhlíkovú stopu, než je v tomto odvetví bežné.

 

čiara

Čím sa líši oproti predchádzajúcemu modelu?


- Podošva s novým systémom HYBRID ASICSGRIP .
- Lepšia priľnavosť podošvy.
- Pena FF BLAST PLUS ECO má o 20% viac eco materiálu.
- Výrazne užšie od stredu chodidla smerom k päte a päta nie je tak vystúpená. Avšak stabilita zostala rovnaká.
- Inak riešené šnurovanie.
- Priedušnejší zvršok je aj z mäkšieho materiálu.
- Drop zostal rovnaký, ale znížila sa výška medzipodošvy. Špička 21mm, päta 29mm.
- Podošva pokrýva celú plochu na vonkajšej strane z dôvodu väčšieho kontaktu s povrchom.

Sound Mind, Sound Body


Možno ste v spojení so značkou ASICS počuli slogan Sound Mind, Sound Body™ ? Pýtate sa, čo to vlastne je?

Príbeh ASICS začal jednoduchým presvedčením: beh je viac ako tréning alebo súťaž. Šport je viac ako hra a má potenciál zlepšiť vaše duševné zdravie.

Sound Mind, Sound Body™ je presvedčenie, že ľudia sú šťastnejší, keď sa presadzujú. Táto fráza je hlavnou filozofiou spoločnosti ASICS.

ASICS je skratka pre latinský výraz „Anima Sana In Corpore Sano“ od starorímskeho satirika Juvenala. To znamená „Zdravá myseľ v zdravom tele“.

čiara

Moja vlastná skúsenosť?


Pri prvom pohľade ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 vyzerá takmer rovnako ako predchádzajúci model. O to väčšie prekvapenie ma čakalo po prvom obutí. Tlmenie je tu opäť skvelé a to aj pri mojej vyššej váhe. Avšak mám pocit, že topánka je celkovo tuhšia, čo kvitujem. Pri minulom modeli ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 som mal pri X hodinovom státí v práci bolesti päty. Musím vyzdvihnúť aj zmäkčené vnútro a elastický jazyk. Topánka veľmi príjemne drží na nohe a skvele sa prispôsobí, aj v mojom prípade, vyššiemu priehlavku. Nový systém HYBRID ASICSGRIP funguje tiež skvele. Pri behu na mokrom povrchu alebo lesnej ceste ma topánka vždy skvele podržala, čo pri predchádzajúcom modeli sa nie vždy dalo povedať. Zdá sa teda, že slogan Sound Mind, Sound Body™ bude opäť fungovať. Navyše ľahké muchy vytýkané ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 sú odstránené a nový ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 opäť bude najpohodlnejšou a najtlmenejšou topánkou.