Hoka One One Clifton 8
Hoka One One Clifton 8 oranžovo
Hoka One One Clifton 8

Test pánskych bežeckých topánok Hoka One One Clifton 8

Dľžka čítania: 2 min | Autor: Tom

A je to tu, štafetový kolík bol odovzdaný a prebral ho náš kolega Tomáš.

Tomáš dostal k testovaniu bežecké topánky od značky Hoka One One model Clifton 8 a jeho dojmy Vás určite presvedčia si tento model aj zaobstarať. Ak váhate o kúpe tohto modelu, tak Vás snáď Tomášova recenzia presvedčí.

Musím povedať, že keď som zistil, že sa mi dostane na nohu bežecká obuv značky Hoka One One , tak som bol už vopred nadšený, pretože som si o tejto topánke dosť načítal a teraz som konečne dostal príležitosť obuv otestovať. Hneď z počiatku musím napísať, že čítaná verzia sa mi stala skutočnosťou a bol som z topánky doslova ohromený!

Keď som si model Clifton 8 vzal do ruky, tak som nemohol uveriť hmotnosti tejto topánky, pretože jej váha je naozaj skvelá - iba 250 g. Mnoho ľudí by si povedalo z prvého pohľadu, že sa topánka môže zdať veľmi pevná, ale naozaj to je len dojem, pretože je naozaj skvele spracovaná a na nohe sedí ako uliata a Vy máte pocit, že naopak na nohe nič nemáte. Takže môj prvý dojem z Clifton 8 bol skutočne veľmi príjemný.

Keď sme sa takto spoločne zoznámili, tak bol čas vziať Clifton 8 do "praxe". Hneď pri obúvaní topánky pomáha pätový golier , po ktorom Vám noha do topánky skĺzne skoro sama, čo je super, ale pri behu mi päta z počiatku nedržala tak dobre, ako som bol zvyknutý pri modeli ASICS Gel-Nimbus 24. Zastavím sa tiež, pre niekoho pri banálnej veci a tým sú šnúrky , ktoré po utiahnutí perfektne držali po celú dobu chodidlo veľmi pevne.

Produkty Hoka One One

Pri rozbehnutí a pár stovkách metrov mi topánka mierne robila problém so stabilitou, ale po dlhšej vzdialenosti som si zvykol a už sa mi bežalo skvele. Topánka je na robustnej medzipodrážke , ktorá sa stará o skvelé tlmenie a komfort pri behu. Hoka One One je za mňa priekopníkom extrémne odtlmenej bežeckej obuvi, čo má v tejto dobe veľký potenciál a vydávajú sa týmto smerom aj ostatné konkurenčné značky.

Čo sa týka zvršku, tak ten je skvele priedušný a nemal som pocit nadmerného potenia chodidla. Pokiaľ máte problém s prechodom z päty na špičku, čo pri nabratí určitých kg mám teraz aj ja, tak oceníte kolískovú konštrukciu, ktorá Vám pomáha a ide to naozaj cítiť a jednoducho to funguje. Skúšal som behať v miernom „mestskom“ teréne a topánka sa správala dobre, takže pokiaľ nebude daždivo a bahnito, tak ani táto cestička nebude mať problém zvládnuť ľahší terén.

Finishom by som chcel spomenúť, že aj keď som milovníkom bežeckej obuvi značky ASICS, tak model Clifton 8 u mňa miesto v botníku mať určite bude.

Hodnotenie: 9 / 10

TIP: sú skvelé na beh, ale aj na chôdzi – skvelé tlmenie

(+) priedušný zvršok

(+) pätný golier pre ľahké obúvanie

(+) tlmenie

(+) váha

(-) žiadne (táto topánka Vás jednoducho dostane😊)

Dámske Hoka One One CLIFTON Pánske Hoka One One CLIFTON