Beh pre lepší sex?

Máme málo sexu, hovoria štúdie. Pred desiatimi rokmi si priemerný človek užíval posteľové radovánky až sedemkrát do mesiaca. Dnes sa podľa štúdií toto číslo znížilo na iba štyri akty. Prečo tomu tak je? Odpovede sa síce líšia, ale hlavným faktorom zostáva starý známy stres. Každý z nás zažíva dennodenne určitú dávku stresu. Je to bežná vec, ktorej sa nevyhneme nikto a je to tak v poriadku, pretože každá situácia nás môže naučiť niečo nové. Problém nastáva vtedy, keď sa z občasných stresových situácií stane stres chronický, teda stály. Ležíme v objatí nášho partnera, ale stále premýšľame nad úplne inými vecami ako je sex. Stavy duševného zdravia, ako je stres a úzkosť, môžu tiež ovplyvniť, ako náš mozog signalizuje fyzickú reakciu vášho tela. Napríklad pri erekcii môže stres a úzkosť prerušiť to, akým spôsobom mozog posiela správy do penisu, aby umožnil extra prietok krvi.

Ako vyriešiť túto ťažkú ​​situáciu? Odpoveďou je beh. Behanie je pre takzvané vypnutie ideálnou voľbou. Pozornosť zameriame iba na samotný pohyb, ktorý nás udrží v tom, čo sa odohráva práve tu a teraz. Myšlienky na to, čo bolo alebo na to čo bude sa pomaličky, ale iste rozplynú. Celé telo sa pri behaní od hlavy až po päty prekrví a človek sa cíti oveľa lepšie. Toto ocenia najmä tí muži, ktorí majú problémy s erekciou. Beh tiež zvyšuje naše sebavedomie, čím je pozitívne ovplyvnené aj naše libido. Výskumy ukazujú, že ľudia, ktorí športujú svoje telo vnímajú oveľa lepšie, a tiež sa v spálni cítia viac žiadaní. Toto potvrdzuje aj štúdia z roku 2013, kedy ženy užívajúce antidepresíva vykonávali pol hodiny pred milostným aktom aeróbny tréning. Výsledkom bol znížený efekt medikamentov a zároveň zvýšená chuť na sex. Ženy sa oveľa rýchlejšie vzrušili a tiež rýchlejšie dosiahli orgazmus, ktorý bol o poznanie intenzívnejší.

2378

Už teda vieme, že beh dopomáha k lepším sexuálnym zážitkom, ako ale behať bez ujmy na našom zdraví? Pre zdravý a pohodlný beh je najdôležitejšie zvoliť správnu obuv. O tom aké topánky si vybrať a tiež o jednotlivých rozdieloch medzi nimi si môžete prečítať tu. Na určenie správnej obuvi je tiež dôležité vedieť, či sa Vám členok neprehýba dovnútra alebo von. Podrobnú diagnostiku chodidla ponúkame v predajni AD Sport, Broučkova 7150, 760 01 Zlín. Rezerváciou termínu môžete vykonať tu.

Medzi našich osobných favoritov sa radí Asics GEL-NIMBUS 23, ktorý má pod pätou aj špičkou technológiu GEL™, ktorá dopomáha tlmiť otrasy. V medzipodrážke sa nachádza materiál FLYTEFOAM ™ zaisťujúci energickejší beh. Takzvaná vodiaca linka GUIDANCE TRUSSTIC™ poskytuje topánke stabilitu, znižuje celkovú hmotnosť a predlžuje jej životnosť.

Ďalším skvelým kúskom je Nike AIR ZOOM PEGASUS 37 W. Topánka je vďaka pene Nike React v medzipodrážke veľmi ľahká, pružná a odolná. Jednotka Air Zoom v prednej časti chodidla je zväčšená, takže pri každom kroku prináša väčší odraz. Ideálne pre každodenný beh.

V neposlednom rade by sme Vám radi odporučili adidas ADIZERO RC 3, ktoré sú vhodné pre každého športového nadšenca. Sú určené pre bežcov ako na krátke, tak aj na dlhšie vzdialenosti. Majú zvršok zo sieťoviny, gumovú podošvu s tlmiacou penou Lightstrike. Tá sa stará o absorpciu nárazov pri kontaktoch s cestou.