Ako vybrať najlepšie kopačky na futbalovú sezónu 2023?

Dľžka čítania: 3 min | Autor: Anna

Na sezónu 2023 nám na sklad dorazilo hneď niekoľko nových a vylepšených kopačiek od najvýznamnejších značiek športového vybavenia.

Kopačky sú jedným z najdôležitejších prvkov futbalovej výbavy a sú dôležitým prvkom úspechu na ihrisku. Hráči by mali zvoliť kopačky, ktoré zodpovedajú ich štýlu hry a povrchu, na ktorom hrajú. V dnešnej dobe je na trhu široký výber kopačiek a nájsť tie perfektné pre Vás je tak jednoduchšie, ako kedykoľvek inokedy. V tomto článku nájdete top 5 kopačiek na futbalovú sezónu 2023, s ktorými môžete pri zápase kopať góly o sto šesť.

POVRCH / TYP PODOŠVE

Podľa čoho vyberať? Typ podošvy bude závisieť od povrchu, na ktorom hrávate. Vďaka označeniu v zátvorke sa môžete pri výbere lepšie orientovať.

  • Kopačky na prírodnú trávu (FG)
  • Turfy – kopačky na umelú trávu (AG a TF)
  • Kolíky – kopačky na mokrú, bahnitú prírodnú trávu (SG)
  • Lisovky kopačky s podošvou pripravenou na hranie na prírodnej i umelej tráve (FG / AG; FG) / MG)
  • Halovky (IC; IN)

Napriek tomu, že tieto označenia môžu byť na prvý pohľad nejasné, slúžia na presné určenie typu povrchu, pre ktorý je daný model kopačiek určený. Dodržiavanie odporúčaní výrobcu je dôležité zo zdravotných dôvodov az dôvodu zachovania platnosti záruky.

Výrobcovia kopačiek ako Nike, adidas a Puma sú už niekoľko rokov najväčšími hráčmi na trhu a súperia o výrobu špičkovej obuvi a kopačiek. Tieto spoločnosti pravidelne predstavujú novinky na základe priania najlepších hráčov na svete ako Cristiano Ronaldo (tiež známy ako CR7), Messi, Neymar Jr. alebo Mbappé.

  1. Kopačky kolíky Puma FUTURE ULTIMATE MxSG sú ideálne pre hráčov, ktorí hľadajú najvyššiu úroveň priľnavosti na mäkkom prírodnom, mokrom aj blatistom povrchu. Tieto kopačky majú mnoho vylepšení, ktoré umožňujú hráčom lepší pohyb po ihrisku a väčšiu kontrolu nad loptou.

  2. Lisovky Puma FUTURE PRE FG/AG sú ďalšou vynikajúcou voľbou pre hráčov, ktorí hrajú na rôznych povrchoch, sú vhodné na hru na pevnom prírodnom povrchu aj na umelej tráve. Tieto kopačky majú pevnú podrážku a vysokú úroveň priľnavosti, čo umožňuje hráčom pohybovať sa bez problémov a mať kontrolu nad loptou v každej situácii.

Oba tieto modely majú navyše 3D textúry v kľúčových kontaktných zónach pre lepší kontakt s loptou. Tvárou celej kolekcie Puma FUTURE je brazílsky futbalista Neymar. Názov FUTURE už sám o sebe napovedá, že tento design kopačiek je futuristický a atraktívny. Kopačky Puma FUTURE budú zaujímavou a inovatívnou voľbou pre hráčov, ktorí hľadajú topánky s vysokou flexibilitou, prispôsobivosťou a moderným dizajnom.

Viac informácií o kolekcii Puma FUTURE

  1. Lisovky adidas PREDATOR ACCURACY.2 MG sú skvelou voľbou pre futbalistov, ktorí hľadajú dokonalú kontrolu nad loptou. Tieto kopačky majú špeciálnu textúru – High Definition Texture, ktorá sa rozprestiera po mäkkej syntetickej prednej časti a zaisťuje optimálnu priľnavosť, ktorá umožňuje hráčom dokonale ovládať loptu a vytvárať neuveriteľné kombinácie na ihrisku. Kopačky typu FG (lisovky) – sú určené pre pevný prírodný povrch a na používanie na mokrých až ľahko blatistých ihriskách s krátko posekaným trávnikom.

  1. Lisovky Nike ZOOM MERCURIAL VAPOR 15 PRE FG sú ideálne pre hráčov, ktorí chcú dosiahnuť maximálnu rýchlosť na ihrisku. Tieto kopačky majú ľahkú konštrukciu a pevnú podrážku, čo umožňuje hráčom pohybovať sa rýchlo a efektívne.

  2. Lisovky Nike ZOOM MERCURIAL VAPOR 15 ACADEMY MG sú skvelou voľbou pre hráčov, ktorí hrajú na umelých povrchoch. Tieto kopačky majú špeciálnu podrážku, ktorá zaisťuje vysokú priľnavosť na umelých povrchoch a umožňuje hráčom pohybovať sa s istotou a kontrolou.

Okrem iného v AD Sporte nakúpite aj ďalšie futbalové vybavenie od obľúbených svetových značiek. Doplňte Váš futbalový outfit o štulpne, chrániče, futbalovú loptu, dres či brankárske rukavice a vybehnite na ihrisko v štýle.