Ako na jesenný beh

Krajina pokrytá spadnutým lístím priamo láka vyraziť si zabehať. Využite príjemného prechodného počasia, než príde zima, a stratte sa v jesennej prírode. Pripravili sme si pre Vás niekoľko tipov, ktoré vám môžu beh spríjemniť.

1) WARM UP

Hoci sa za chladnejšieho počasia behá príjemnejšie, nemali by sme nič podceňovať. Pred každým výbehom naštartujeme svaly a pripravíme ich na výkon.

2) TEPLÉ OBLEČENIE

S jeseňou prichádzajú chladná rana a večery, kedy sa treba teplo obliecť. Dlhé rukávy a nohavice sú už nevyhnutnosťou, zimomrivci ocenia aj teplú mikinu alebo bundu.

3) POHODLNÉ TOPÁNKY

K tomuto bodu asi nie je potrebné nič dodávať, pohodlné topánky sú základom úspechu. Pokiaľ si neviete s výberom rady, neváhajte nás kontaktovať, poradíme Vám.

4) REFLEXNÉ PRVKY

Aby ste boli vydeť aj za zhoršených svetelných podmienok, používajte reflexné prvky. Nemusíte mať priamo reflexnú vestu, výrobcovia športového oblečenia na tieto situácie myslia a reflexné prvky sa nachádzajú na vybraných kusoch oblečenia. Ako príklad môžeme uviezť kolekciu LITE-SHOW od značky Asics. Pokiaľ sa Vám nechce do behu veľmi investovať, klasické reflexné pásky sú tiež cesta.

5) STREČING

Po dokončení behu pretiahneme svaly. Strečing sám o sebe prináša mnoho benefitov, medzi ktoré patrí zvýšenie flexibility, upokojenie tela po výkone, ale primárnym zámerom je predísť vzniku zranení.

sk infografika