adidas UltraBoost 21

Predstavenie topmodelu adidas UltraBoost

UltraBoost 21 je označenie novej generácie prémiových bežeckých topánok od adidas, historicky najúspešnejšej modelovej rady tejto značky. Sieťovinový bezšvový zvršok spolu s textilnou podšívkou obopína Vaše chodidlo. Pomocou technológie Primeknit sa vytvaruje presne podľa neho. Je tým dosiahnutá priedušnosť s optimálnou ventiláciou. Nový Torsion System zvyšuje tuhosť až o 15%, čo zmenšuje ohybnosť prednej časti topánky. To sa prejaví na dynamickejším behu.

Prečo by ste mali staviť na UltraBoosty?

adidas UltraBoost 21 sú topánky s nesmiernou návratnosťou energie. Medzipodrážka s implementovanou technológiou Boost je zložená z tisícov drobných častíc. Tieto unikátne kapsule vyrobené z termoplastického polyuretánu (TPU) vytvára najmäkšie a najprepracovanejší tlmenie, aké adidas doteraz vytvoril. Oproti predchodcovi, modelu UltraBoost 20, ich počet vzrástol o 6%. Oproti štandardnej penové podošve z EVA (Ethylen Vinyl Acetate), ktorá pri nízkych teplotách tuhne a pri vysokých zasa naopak stráca pevnosť, je podošva Boost oveľa odolnejší voči teplotným zmenám. Poskytuje tak väčšiu energetickú návratnosť než akékoľvek iné penové odpruženie používané na trhu s bežeckou obuvou. To všetko podčiarkuje technológie Continental, ktorá utlmí aj ten najmenší náraz a zaisťuje naozaj mimoriadny komfort pri nosení.

Nielen pohodlné, ale aj udržateľné

Vďaka až 75% zastúpenie materiálov pod súhrnným označením PrimeBlue, čo je funkčná priadza obsahujúca Parley Ocean Plastic®, ktorý sa vytvára z recyklovaného odpadu z pláží a pobrežia, teda z plastov zachytených pred preniknutím do oceánu. adidas UltraBoost 21 sú tak šetrné k životnému prostrediu.