Aké sú rozdiely medzi bežeckou topánkou GEL-NIMBUS™ 25 a GEL-NIMBUS™ 24?

Dľžka čítania: 3 min | Autor: Anna

5 dôvodov prečo mať nové bežecké topánky GEL-NIMBUS™ 25

01 Viac peny | 02 Vylepšený GEL | 03 Pohodlný zvršok | 04 Hladká podošva | 05 Udržateľnosť – schválené bežci a je toho oveľa viac...

Revolúcia pohodlie! GEL - NIMBUS 25

Prvé bežecké topánky ASICS GEL-NIMBUS boli na trh uvedené už v roku 1999. Postupom času sa tento model stal jedným z najpopulárnejších modelov bežeckých topánok. Sú známe hlavne vďaka veľkému pohodliu a maximálnemu tlmeniu nárazov. ASICS tento model neustále vylepšuje a inovuje novými technológiami.

Topánka GEL-NIMBUS™ 25 sľubuje maximálne pohodlie, má vylepšenú konštrukciu jazyka a pätného goliera spolu s niekoľkými ďalšími technologickými inováciami. Poďme sa do detailu pozrieť, čo táto nová topánka prináša za novinky a čím sa líši od predchádzajúceho modelu.

asics-gel-nimbus

1. Ešte odpruženejšia a ľahšia medzipodrážka pre pružnejší beh.

Bežecké topánky GEL-NIMBUS™ 25 sú doteraz tým najviac tlmeným a odpruženým modelom GEL-NIMBUS™ . Nový dizajn medzipodošvy obsahuje jednu penovú vrstvu pre lepšie odpruženie, odozvu a odolnosť nárazov – ⁠FF BLAST™ PLUS ECO, ktorá nahrádza predchádzajúce technológie FLYTEFOAM™ a FF BLAST™ PLUS používané pri modeloch GEL-NIMBUS™ 24. Navyše je táto nová pena z 24 % ekologických materiálov a je jej v medzipodrážke o 20% viac.

Topánka GEL-NIMBUS™ 25 má zníženú výšku dropu z pôvodných 10 mm (pri pánskom modeli) na 8 mm. Tento drop poskytuje vynikajúce pohodlie pre kratšie aj dlhšie behy. Ukazuje sa, že tento drop je zlatou strednou cestou pre všetky trasy.

Na dosiahnutie čo najlepšieho tlmenia ASICS využíva ďalšiu technológiu: 3D SPACE CONSTRUCTION TECHNOLOGY, ktorá má za úlohu podporovať správny smer deformácie topánky pri došliapnutí. Táto technológia dokáže napr. u bežca s nadmernou pronáciou viesť chodidlo kontrolovanejšie počas došľapu. U neutrálnych bežeckých topánok táto technológia poskytuje "žiadaný" spôsob deformácie topánky pri pohybe.

2. Plynulejší a tlmenejší prechod pohybu vďaka vylepšenému PureGEL™

Nová technológia PureGEL™, ktorá je umiestnená v zadnej časti topánky je o 65% mäkšia oproti predchádzajúcej technológii GEL™. Teraz ponúka ešte mäkší a tlmenejší vplyv. Tlmí lepšie nárazy a vytvára hladšie prechody počas došľapu.

3. Lepšie prispôsobenie a silnejšia podpora pre vaše nohy

Topánka GEL-NIMBUS™ 25 má vylepšený zvršok aj jazyk z pružného, syntetického a priedušného materiálu. Táto vylepšená konštrukcia poskytuje ľahké vkĺznutie do topánky a luxusný pocit perfektného padnutia. Keďže sa jazyk mierne rozširuje okolo členku, tak topánka vytvára pohodlnejší pocit z nosenia. Nový mäkký úpletový zvršok príjemne obopne vašu nohu a zároveň umožňuje lepšiu ventiláciu.

4. Ochrana podošvy pred opotrebením

Na vonkajšej strane podošvy (podrážky) je v kritických oblastiach umiestnená ochrana proti rýchlemu opotrebovaniu, vďaka technológii AHAR+™, ktorá je teraz mäkšia, ale stále 3x odolnejšia ako štandardná guma.

5. Najudržateľnejšia topánka, ktorú kedy ASICS vyrobil

ASICS sa snaží vytvárať vysoko kvalitné produkty šetrné k životnému prostrediu. Aktualizovaný dizajn topánky GEL-NIMBUS ™ 25 obsahuje novú penu medzipodošvy, ktorá je vyrobená z minimálne 24% obsahom biologického materiálu. A knitovaný zvršok je z 88% recyklovaného polyesteru. Vložka sa vyrába procesom farbenia v roztoku, ktorý znižuje spotrebu vody približne o 33 % a emisie uhlíka približne o 45 % v porovnaní s konvenčnou technológiou farbenia.

Preskúmajte značku ASICS do detailu:

PRODUKTY MODELY TECHNOLÓGIA HISTÓRIA

porovna-asics-gel-nimbus25-a-asics-gel-nimbus24