Futbalová lopta Puma FINAL 4 CLUB IMS biela

Vypredané

Vysoko kvalitná tréningová a zápasová futbalová lopta Puma FINAL 4 CLUB IMS. Lopta je vyrobená z 32 panelov s rovnakými povrchovými plochami pre znížené namáhanie švov a dokonale guľatý tvar. Ručne šité panely s viacvrstvovými tkanými podložkami poskytujú zvýšenú stabilitu, trvanlivosť a dobrú aerodynamiku. Butylová duša a ventil PUMA AIR LOCK spoľahlivo zaistí tlak v lopte.

VÝHODY:

  • Ručne šitá.
  • Butylová duša a ventil PUMA AIR LOCK.
  • Lopta bola testovaná a vyhovuje štandardom IMS APPROVED.
Značka:
Kód výrobca:
082905-01
Pohlavie:
Materiál:
100% polyuretán
Určenie:
Hmotnosť:
425 g
IMS APPROVED

IMS APPROVED

International Matchball Standard (IMS) je značka kvality futbalovej lopty, ktorý musí spĺňať veľmi náročné podmienky určené medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA. Takto vyrobené lopty FIFA schvaľuje pre používanie pre vnútorné alebo vonkajšie použitý.

Lopty s logom IMS prechádzajú komplexným testovaním. Konkrétne:

Test 1: Odvod lopty

K dobrému odhadnutie dráhy letu musí mať lopta konštanté obvodové miery. Obvod sa meria na desiatich rôznych miestach. Tieto merania sú použité na výpočet priemerného obvodu. Lopty s logom IMS Inspected musia mať túto hodnotu 68 až 70 cm, lopty IMS Approved musia mať obvod medzi 68,5 a 69,5 cm.

Test 2: Guľatosť lopty

Nepresné šitie môže loptu zdeformovať. Priemer sa meria na šestnástich miestach. Z týchto mier sa stanoví priemer. Dve medzné hodnoty sa môžu od priemeru odlíšiť iba o 2% (u lôpt so známkou IMS Inspected), alebo dokonca len o 1,5% (IMS Approved).

Test 3: Odskok

Lopta sa nechá desaťkrát spadnúť na oceľovú platňu z výšky dvoch metrov. IMS Inspected lopty sa musí odraziť do výšky 115 cm až 165 cm, IMS Approved iba 120 cm až 165 cm. Rozdiel medzi jednotlivými odskoky nesmie byť väčší ako 10 cm.

Test 4: Váha

Každá testovaná lopta je trikrát zvážená v špeciálnej nádobe. Táto nádoba je zapečatená tak, aby prípadný únik vzduchu z lopty neovplyvnil váženia. IMS Inspected lopty by mali mať váhu medzi 410 a 450 g. Lopty so známkou IMS Approved by mali vážiť medzi 420 a 445 g.

Test 5: Vstrebávanie

Pri tomto teste sa lopta otáča a je 250 krát ponorená do nádobky s 2 cm vody. IMS Inspected lopty môžu absorbovať maximálne 15% svojej pôvodnej váhy. IMS Approved môžu vstrebať len 10%.

Test 6: Strata tlaku

Správanie lopty, ktorý počas hry stráca tlak, je ťažko predvídateľné. V tomto teste sa lopta nahustí vzduchom na tlak jednej atmosféry. Za tri dni (72 hodín) sa tlak v lopte znovu merajú. Aby lopta mohla nosiť známku IMS Inspected, nesmie stratiť viac ako 25% pôvodného tlaku. Lopty IMS Approved nesmí stratiť viac ako 20%.

Test 7: Stabilita tvaru a veľkosti

Pri tomto teste sa lopta 2000-krát vystrelí proti oceľovému plátu rýchlosťou 50 km / h. Švy i duša musia tento test bez ujmy vydržať. Strata tlaku i zmena tvaru a obvodu lopty musia byť minimálne. Tento test podstupujú len lopty s pečaťou IMS Approved.

Test 8: Vyváženie lopty

Pri tomto teste lopta pri uvedení v priamy smer musí udržať svoju dráhu. Lopta sa uvedie do rovného pohybu, tak aby sa kotúľal po vodorovnej podložke v priamom smere a sleduje sa o koľko stupňov sa lopta odchýlil od svojej pôvodnej rovné dráhy. Tento test podstupujú len lopty určené pre futsal. Lopty IMS Inspected sa môžu odchýliť o maximálne 7,5 ° a lopty IMS Approved o maximálne 5 °.

Celý popis >

Niečo ste sa o produkte nedozvedeli z opisu?