Výber bežecké podprsenky

Info 27.8.2018

Len ťažko nájdete šport, ktorý by kládol na podprsenku väčšie nároky, ktoré behanie. Bežeckú podprsenku je preto potrebne vyberať pozorne. Mala by minimalizovať pohyb pŕs, zároveň by nemala tlačiť alebo spôsobovať odreniny.

Základom je zodpovedajúcu veľkosť. Na behanie voľte skôr užší obvod, látka väčšinou trochu povolia. Zároveň by nemala drieť alebo vyvolávať pocit, že Vás obmedzuje v plnom nádychu. U košíčkov je dôležité, aby pevne sedeli, ale zároveň aby prsia príliš nestláčali.

Rozhodne je dobré mať podprseniek viac. Prsia rýchlo reagujú na výkyvy váhy, často sa ich veľkosť mení aj s menštruačným cyklom. Je veľa modelov, pri ktorých sa dá prispôsobovať ako obvod, tak dĺžka ramienok.

V našej ponuke nájdete podprsenky s výstužou, bez výstuže, podprsenky s cielenou kompresiou v určitých oblastiach, podprsenky bezšvíkové, aj také, ktoré majú technológie pre odvod potu od pokožky.

A) s výstužou                                                                                                        B) bez výstuže

Ponúkame športové podprsenky od značiek Nike, adidas, Asics, Reebok, Under Armour a Puma. Podprsenky si môžete aj vyskúšať a zistiť, ako Vám sedí, a to v našej predajni AD Sport Zlín. Správny výber podprsenky Vám poskytne sviežosť a pohodlie a vy sa tak budete môcť maximálne sústrediť na svoj športový výkon. Najčastejšie je látka z polyesteru, polypropylénu, polyamidu a kvôli flexibilite s elastanu.

Kompresná alebo zložená podprsenka?

Kompresná podprsenka je vhodná pre menšie veľkosti prsníkov (A, B) a pre tréning s nízkou až strednou záťažou.
Zložená podprsenka s individuálne riešenými košíčky sú pre ženy s väčším poprsím.


Úzke ramienka alebo široké ramienka?

Úzke ramienka drží podprsenku bližšie pri tele, preto poskytujú lepšiu podporu.
Širšie ramienka lepšie rozloží váhu. Ramienka sú väčšinou polstrovaná a nastaviteľná. Sú tak lepšie pre väčšie poprsie.


Podprsenka bez zapínania alebo so sponou?

Podprsenky bez zapínania tzv. Tank style lepšie kryjú chrbát, avšak chýba im možnosť pre vlastné nastavenia a lepšej podpory.
Zapínacie podprsenky umožňujú lepšie nastavenie a dotiahnutie, čo Vám dodá oveľa lepšiu podporu, hlavne u väčších prsiach.

Parametre pre výber podprsenky

Ramienka

Podržte hornú časť ramienka a stred príslušného košíčka a zatiahnite. Či už sú nastaviteľné alebo nie. Menej elastické predné ramienka znamenajú lepšiu ochranu pri pohybe.

Košíčky

V podobnom štýle skúsite naťahovať hornú a dolnú časť košíčka. Čím menej pôjde natiahnuť tým lepšie. Po oblečenie podprsenky by mal košíček držať celé prsník. Ak sa tak nestane, vyberte si najbližšiu väčšiu veľkosť košíčka.

Chrbát a boky

Zastrčte prst do pásku medzi prsiami a zatiahnite. Potom zdvihnite ruky nad hlavu, ak sa podprsenka posunie nahor, je príliš veľká. V oboch prípadoch potom vyberte menšiu veľkosť.

Ako sa o podprsenku správne starať?

Podprsenku perte v studenej vode s jemným pracím práškom. Bez použitia akejkoľvek aviváže alebo bielidla !!! Sušte v byte alebo vonku na vzduchu, hl. tam kde nie je priame slnko. Priame slnko by mohlo poškodiť materiál podprsenky z ktorého je vyrobena.Podprsenku vymeňte za novú, až materiál začne presvitať.
Každá športová podprsenka je typická svojim strihom a farbou. Výber záleží predovšetkým na Vašom vkuse a či chcete jednotlivé kusy oblečenia s podprsenkou kombinovať.

PODPRSENKU MOŽNO VYUŽIŤ AK NA VŠETKY DRUHY ŠPORTU TAK NA KAŽDONENNÉ NOSENIE.

Ďalšie články