adidas ULTRABOOST 22

S príchodom roku 2022 sa na trhu bežeckej obuvi objavuje nová generácia historicky najúspešnejšieho modelového radu nemeckého výrobcu adidas – ULTRABOOST. Rovnomenný top model značky s aktuálnym číselným označením 22 nadväzuje na minuloročnú „dvadsaťdva“, z ktorej vychádza. Poďme si ho spoločne predstaviť.

adidas ULTRABOOST 22 spájajú výkon s dizajnom a platia za štýlovú pohodlnú obuv s neutrálnym došľapom pre každodenné tréningy. Sú vyrobené z funkčného materiálu, ktorý obsahuje najmenej 50% recyklovanej priadze Parley Ocean Plastic, ktorá vo veľkej miere využíva plastový odpad z pláží a pobrežia. Tradičný bezšvový úpletový zvršok Primeknit sa disponuje veľkou flexibilitou a Vaše chodidlo obopne presne podľa jeho tvaru. Oproti predchodcovi teraz ponúkne viac miesta nad priehlavkom, ktorému bol zospodu pridaný maličký vankúšik. Jeho úlohou je brániť odreniu nôh. Zmien dostali otvory na šnúrky. Ten najvyššie umiestnený zmenil tvar z kosodĺžnikového na kruhový a najspodnejšia dierka úplne zmizla, bola nahradená textilným pútkom. Mierne zúžená konštrukcia opätku s ochranou Achillovej šľachy Fitcounter s mäkkým polstrovaním zvnútra a predchádza vzniku pľuzgierov.

Ultraboosty sa vždy vyznačovali predovšetkým výbornou návratnosťou energie. Tú má rovnako ako v predchádzajúcich rokoch na svedomí medzipodrážka s implementovanou technológiou boost™. Tisíce kapsúl z termoplastického polyuretánu (TPU) vytvára najmäkšie a najprepracovanejšie tlmenie, aké adidas doteraz vytvoril. Ich vlastnosti vyniknú na pevných povrchoch a svoju funkčnosť plnia aj po dlhodobom používaní. Odpruženie boost™ novo spolupracuje so systémom Linear Energy Push, ktorý bol integrovaný priamo do podošvy a nahradil starší stabilizačný prvok Torsion System v strednej časti topánky. Zvýšenie tuhosti pri ohybe špičky o 15% sa pozitívne podpísalo na skvelej dynamike pohybu vpred. Pružná podošva Stretchweb z odolnej gumy Continental™ sa chváli vynikajúcou priľnavosťou a významne sa podieľa na celkovej životnosti obuvi.