Prečo mať aspoň jedny topánky Vans "OFF THE WALL"?

Vans je jedna z najobľúbenejších skejtových značiek s oblečením a doplnkami, ale známi sú predovšetkým vďaka ich ikonickým teniskám. Značka pochádzajúca z kalifornského pobrežia, ktorá je na trhu už od 70. rokov. Ich topánky sú populárne predovšetkým vďaka ich jedinečnému designu plátených topánok. Ich vzhľad sa tak stal inšpiráciou pre mnoho konkurenčných topánok. Už dlho to nie sú len topánky pre skateboardistov, nosia ich široká škála ľudí všetkých vekových kategórií a hodí sa takmer ku všetkému!

Prečo to tak vlastne je? Aká je história topánok Vans a prečo ich dnes nosia takmer každý?

História

Prvé tenisky Vans pôvodne ani neboli určené skateboardistom. Od 70. rokov bol v Kalifornii skateboarding na vzostupe a jazdci začínali hľadať vhodnú obuv pre tento šport. Hlavnými požiadavkami pre obuv na skateboard je vysoká odolnosť, aby odolali divokej jazde na doske, trikom atď. Topánky Vans boli teda ideálnou voľbou, a tak sa zrodil úspech značky. Postupom času vo Vanskách našli zaľúbenie aj ďalšie cieľové skupiny ako hudobníci, tínedžeri a surferi.

Nakoniec tieto topánky nosia takmer každý, majú kultúrny odkaz, sú kvalitné, cenovo dostupné a ich detaily sú úplne ikonické. Ako napríklad ich podrážka s protišmykovým vzorom alebo kockovaný vzor. Vyrába sa v piatich hlavných typoch SLIP-ON, AUTHENTIC, OLD SCHOOL, ERA a SK8-HI. Každý z nich má niečo do seba a je na zohnanie v rôznych farbách, materiáloch či limitovaných edíciách. Ľahko ich zladíte s akýmikoľvek outfitom. Akonáhle ich raz rozchodíte, tak sa skvele prispôsobí vášmu chodidlu a dlho vydrží.

Niet divu, že topánky Vans sú jedny z najnosenejších tenisiek na svete. Máte aspoň jedny vo vašom šatníku?

DSC02016-Edit
DSC02250
DSC02126