Šiltovky New Era

Info 17.9.2020

V dnešnom článku sa pozrieme pod pokrievku americkej značky New Era, ktorá sa špecializuje na výrobu šiltoviek a iných pokrievok hlavy. Zameriame sa na typy šiltoviek, ktoré New Era vyrába a ktoré môžete tiež nájsť na našom e-shope.


Niečo málo z histórie

Aby sme nepísali len o šiltovkách, dozviete sa tiež niečo málo z histórie značky New Era. Táto značka bola založená v meste Buffalo, Enrhardtom Kochom, a to v roku 1920. Uvádza sa, že E. Koch si pre založenie svojej firmy požičal od svojej sestry tisíc dolárov a ďalších tisíc dolárov si požičal od kolegu s ktorým pracoval. Netrvalo dlho a firma začala vyrábať šiltovky pre baseballový tím Cleveland Indians.

 

A teraz sa už môžeme vrhnúť na typológiu šiltoviek New Era.

 

SNAPBACK

Je to možno jeden z najznámejších pojmov, aspoň čo sa šiltoviek týka, avšak viete čo presne sa pod názvom SNAPBACK ukrýva? 

Je to zrejmé už z názvu. Slovo SNAP by sme totiž mohli preložiť ako slovo zaklapnúť alebo zacvaknúť. Slovo BACK zase ako zadnú časť. Jedná sa teda o šiltovky s plastovým pásom, ktorým môžete upravovať ich veľkosti. Prevažne ide o šiltovky s rovným šiltom. 

 

Snapback

 

Pokiaľ Vás snapback zaujal a radi by ste jeden mali doma, v tom prípade Vám odporúčame ikonický snapback s logom New York Yankees.

 

TRUCKER

Pri tejto šiltovke by mohol byť preklad trochu mätúci. Šofér kamiónu, alebo aj kamioňák, to nám o šiltovke veľa nepovie. 

Jedná sa o šiltovku, ktorá má v zadnej časti sieťku, ktorá je najčastejšie vyrobená z plastu. ,,Truckerky“ sú veľmi obľúbeným typom šiltoviek, a to hlavne v letných mesiacoch, kedy Vám sieťka zaistí perfektné vetranie hlavy. Môžu byť ako s rovným šiltom, tak aj s guľatým.

A prečo sa tomuto typu hovorí práve TRUCKER? O tom môžeme jedine diskutovať. 

 

Trucker

 

Zapáčila sa Vám Truckerka? Pozrite si celú našu ponuku New Era Trucker.

 

FULLCAP

Ďalším typom je tzv. FULLCAP alebo tiež FITTED. V tomto prípade je to presný opak SNAPBACKU. Šiltovka nemá žiadny sťahovací pásik na úpravu veľkosti, a teda si ju musíte vybrať podľa veľkosti Vašej hlavy.

 

Fullcap

 

Vyskúšajte náš FULLCAP s logom basketbalového tímu Chicago Bulls.

 

BASEBALL

Snáď najčastejším typom šiltoviek je práve BASEBALL. Nejedná sa o žiadny špeciálny typ, jeho kúzlo spočíva v tom, že vďaka ohnutému šiltu Vám do očí nesvieti slnko. Šiltovka nie je určená iba pre baseballistov, je vhodná ku každému športu, ale aj na každodenné nosenie.

 

Baseball

 

Všetky šiltovky s okrúhlym šiltom nájdete na našom webe.

 

S ROVNÝM ŠILTOM

Rovný šilt je často spájaný s hip hopovou kultúrou, ale opak je pravdou. Nemusíte byť fanúšikom hip hopu aby ste mohli nosiť rovný šilt. Záleží len na Vašich osobných preferenciách.

 

Rovný šilt

 

Skúste sa pozrieť, či sa Vám nejaký rovný šilt zapáči - tu, na našich stránkach.

 

MALA ZAUJÍMAVOSŤ

Vedeli ste prečo sa u niektorých šiltoviek dáva zospodu šiltu farba? 

Je to kvôli tomu, že zelené svetlo, resp. zelená farba je pre naše oči príjemná a pôsobí na nás dobre.

 

DOPLNKY

Pokiaľ chcete svoje šiltovky zachovať v bezpečí pri akejkoľvek ceste, tak Vám určite odporúčame zvážiť túto cestovnú tašku vyrobenú priamo na šiltovky. Vďaka tvrdenému plastu budú šiltovky chránené pred poškodením, a tiež zaistia, že sa Vám šiltovka nezašpiní.

 

Cap bag

https://www.adsport.sk/taska-new-era-carrier-2pack-10030708/

 

 

A pokiaľ ste si vybrali šiltovku ako darček pre svojich blízkych, tak vyskúšajte túto štýlovú darčekovú krabicu.

 

Cap box

https://www.adsport.sk/darcekova-krabicka-new-era-gift-box-10406518/

 

Tak snáď už viete akú šiltovku si vybrať. Pozrite sa na náš web a nájdete si tú pravú. Celú našu ponuku šiltoviek nájdete tu:

 https://www.adsport.sk/siltovky/

Ďalšie články