Reebok Nano 9.0

Novinka 19.8.2019

NANO 9.0 je najnovším modelom CrossFitových topánok od značky Reebok. Tieto topánky boli navrhnuté tak, aby splnili všetky tréningové požiadavky náročného atléta - podržali ho u ťažšieho vzpieranie, pri výskokoch, šplhu na lane, behu alebo napríklad jazdy na bicykli a mnohé ďalšie.

Pri výrobe tohto modelu sa čerpalo najmä z pozitívnych skúseností u predošlého modelu Nano 8.0, ale aj z názorov samotných Games atlétov a ich potrieb. Avšak topánky Nano 9.0 majú veľa vylepšení, čo sa týka pohodlnosti a všestrannosti.

Zvršok topánky tvorí veľmi obľúbený a osvedčený materiál Flexweave - materiál s maximálnou priedušnosťou, vzdušnosťou a hlavne trvanlivosťou. Práve vďaka Flexweave sú topánky veľmi odolné voči akýmkoľvek povrchom a vonkajším vplyvom a dalo by sa povedať, že sú takmer nezničiteľné.

Flexweave je inovatívná väzba s usporiadaním vlákien do tvarov nekonečna alebo čísla 8. Vďaka tomu sú topánky v špičke veľmi flexibilný, v stredu ponúkajú oporu a fixáciu a celkovo topánke vytvára veľmi priedušný fit. To všetko s moderným dizajnom, ktorý nemusel obetovať atraktívny vzhľad na úkor výkonu. V univerzálne tréningové topánke potrebujete, aby niektoré oblasti boli rigidné - a niektoré aby boli flexibilné. Zároveň chcete, aby topánky boli ľahké a priedušné. Flexweave toho pomáha dosiahnuť.

Minimálne drop pre maximálnu stabilitu

Nano 9 má minimálny pokles päty ku špičke.

Ako dobre viete, všetky vzpieračské topánky, napr. Reebok Legacy Lifter, majú v oblasti päty zvýšený drop, teda opätok, je to najmä preto, že práve tento vysoký drop pomáha v stabilite a umožňuje vzpierači väčší rozsah čo sa týka mobility. Avšak v týchto topánkach môžete naozaj len vzpierať, výskoky, beh či iné dynamické cvičenie je nemysliteľné.

Rovnako ako model z predchádzajúceho roka je aj Reebok Nano 9.0 veľmi stabilný, a to ako v päte, tak v špičke. Podošva u tohto modelu je dostatočne tuhá, preto Vás podrží aj vo workoutoch s ťažšie činkou. Noha sa krásne rozprestrie a vďaka minimálnemu dropu a minimálnemu tlmenie sa na ne môžete spoľahnúť aj u vzpieranie.

Výhoda Nano 9.0 je to, že sú ľahšie a pružnejšie ako topánky na vzpieranie. Preto sú oveľa komfortnejšie a všestrannejšie.

Flexibilita a dynamický pohyb

Ako sme už spomenuli vyššie, Nano 9.0 ponúka dostatočnú stabilitu pre zdvíhanie ťažšie činky - ale zároveň sú flexibilné s miernym mäkkým vankúšom v špičke medzipodošvy, ktorý oceníte pri skokoch, behu alebo inom dynamickom pohybe.

Pokiaľ ide o celkovú siluetu - dizajn s nízkym profilom nijako neobmedzuje váš členok, takže dynamika, rýchlejšie zmeny smeru či rozsah pohybu nebudú problém.

Tieto topánky sú aj relatívne ľahké - váži cca 300g - v závislosti na veľkosti.

A konečne špička. Tá je dostatočne široká pre pohodlné rozkladanie chodidla a prstov. Nechýba ani vystuženie materiálu pre ochranu prstov.

Čo ďalej by ste mali vedieť o nových Reebok Nano 9.0?

Podrážka nových Nano 9.0 je vyrobená z vysoko abrazívne gumy pre maximálnu priľnavosť k povrchu. Na detailnej fotografii nižšie môžete jasne vidieť drážky METASPLIT v prednej časti topánky.

Z pohľadu zhora je vidieť široká špička aj golier okolo celého členku, ktorý bol vylepšený pre maximalizáciu pohodlie aj pri celodennom nosení.

A na záver päta - tá má nový robustný a tuhý klip na päte z TPU materiálu - pre stabilitu a ukotvenie chodidla pri vzpieraní. Pätnej časť pre nového Nano 9.0 výrazne líši - môžete tu vidieť celogumovou ochranu siluety, ktorá by mala spevniť chodilo od stredovej časti až po pätu.

Toto je asi najvýraznejší rys, ktorý výrobcovia zmenili na nové siluete Nano 9.0 oproti predchodcom.

Reebok Nano 9.0 je vďaka neustálemu vývoju a vylepšenia vynikajúcou CrossFitovou a tréningovú obuvou na trhu.

Je vyrobený tak, aby splnil požiadavky náročného atléta a podržal ho v intenzívnych a všestranných WOD. Ak sa Vám páčil model Reebok Nano 8.0, budete určite milovať aj Nano 9.0.

 

Vyskúšajte tieto topánky pre ďalší tréning. Skladom je máme ako v dámskej, tak v pánskej variante.

Ďalšie články