TEST: Hoka One One BONDI 7

Dľžka čítania: 2 min | Autor: Arnošt

Arnošt pre vás otestoval bežecké topánky Hoka One One BONDI 7

V AD Športe sme si pre vás pripravili recenziu na topánky Hoka One One BONDI 7. Náš kolega Arnošt tieto neutrálne bežecké topánky intenzívne testoval po dobu jedného mesiaca. V článku sa dozviete, aké mal pocity z topánok pri chôdzi aj behu, kedy ich odporúča a naopak v čom mu obuv nevyhovovala.

Topánky Hoka One One BONDI 7 na prvý dojem ma na nich zaujala samozrejme robustná medzipodrážka a tiež gumové spevnenie zvršku po stranách. Zo začiatku som sa bál, že sa vďaka robustnej podošve budem cítiť ako na chodúľoch alebo sa mi v nich bude zle chodiť. Musím ale uznať, že som bol príjemne prekvapený. Pri chôdzi ma to nakoniec vôbec nevadilo, ba naopak, celkový pocit z chôdze bol veľmi príjemný. Topánka krásne sedela na nohe a odtlmenie nárazov bolo neskutočné.

V takmer každom popise tejto topánky sa vyzdvihuje pätový golier z mäkkej pamäťovej peny, ktorý vedie okolo členku a Achillovej šľachy. Ja som tomu spočiatku nevenoval nijakú veľkú pozornosť ani na prvý pohľad ma tento golier nijako nezaujal, ale musím uznať, že je vážne super! Pätný golier nikde netlačí ani nedre a aj keď mám topánky na nohách celý deň človek o ňom jednoducho nevie a tak to jednoducho má byť.

Čo sa týka zvršku, tak z neho mám pocit, že nie je robený pre bežeckú topánku. Na prvý pohľad vyzerá celkom robustne a po nejakej dobe používania na ňom nie je najmenšia známka narušenia. A vďaka tomu, že tieto výstuhy zvršku sú iba po stranách, tak je zvršok krásne priedušný a nedochádza k žiadnemu výraznejšiemu poteniu a chodidlo má možnosť krásne dýchať.

Pri chôdzi týmto topánkam naozaj nemám čo vytknúť. Keď som, ale vzal topánky na výbeh, tak som sa trošku trápil a nebol som s topánkami úplne spokojný.

Prvé čo mi na nich pri behu vadilo, tak je to ich váha. Topánka je na dlhší beh na mňa dosť ťažká. Už pri desiatich kilometrovom behu sa počíta každý gram, tak tu som sa hrozne nadrel. Aj keď má medzipodrážka príjemný bouncy efekt a návratnosť energie, tak tá váha je stále poznať.

Ďalej som sa v nich cítil komfortne iba na ceste. Stačil aj najmenší prebeh cez pevnú poľnú cestu a stratil som akúkoľvek istotu nad krokom. Topánka pôsobí hrozne nestabilným dojmom, ktorý však hneď zmizne akonáhle sa vrátite na asfalt.

Suma sumárum mi BONDI 7, značky Hoka One One skvele vyhovujú na bežnú chôdzu cez deň, keď pri mojich 105 kg je veľmi šetrná k mojim kolenám a chodidlám, ale pri behu som z nich nemal až tak dobrý pocit.

Hodnotenie: 7,5 / 10

TIP: sú skvelé na chôdzu, pretože sú veľmi šetrné ku kĺbom

(+) superpohodlný, priedušný zvršok

(+) pätný golier z mäkkej pamäťovej peny

(+) vynikajúce tlmenie

(-) vyššia hmotnosť

(-) nestabilita topánky v teréne

Topánky Hoka One One BONDI 7, sú určené bežcom s neutrálnym došľapom. Neviete aký máte došľap?

Prečítajte si viac informácií o pronácii, supinácii a neutrálnom došliapnutí alebo sa objednajte na Footscan - analýzu došľapu na našej kamennej predajni AD Sportu v Zlíne, ktorá je navyše k nákupu bežeckých topánok ZADARMO!

Zaujíma vás viac informácií o výbere vhodných bežeckých topánok určené priamo pre vás? Chceli by ste vedieť, ako na tom ste s došľapom a aká obuv je pre vás najvhodnejšia? Chcete behať správne a mať z behu radosť a dosahovať skvelé výsledky? Ak ste si na všetky tieto otázky odpovedali áno, tak ste na správnom mieste, pretože my sme tu pre vás, ochotní vám s výberom aj nákupom pomôcť. Kontaktujte nás.