TEST: bežeckých topánok Craft ADV NORDIC SPEED 2

Recenzie pánskych bežeckých topánok Craft ADV NORDIC SPEED 2 po troch rôznych behoch.

Prvý beh

Prvýkrát som šiel nové bežecké topánky skúsiť len na pár minút so zámerom si ich "prešliapnem". Bolo to hneď po daždi na teréne: cyklotrasy a lesné cesty. Prvé pocity z topánok boli, že krásne sedí na nohe. Jediné, čo im možno vytknúť, že na mokrej cyklotrase veľa kĺzali.

Bol to na mňa dosť svižný beh v tempe 3:55-4:30 min/km a rôzne som striedal povrch a musím povedať, že sa v nich dalo bežať naozaj svižne. Jediné, na čo nie som zvyknutý je väčší drop – 10 mm, ktorý je pre mňa na cyklotrase menej príjemný, ale tiež je to skôr topánka do terénu, kde drop toľko nevnímam a topánka parádne slúži.

 

Ďalšie behy

Druhé dva behy boli už viac v teréne, prvý z nich bol beh na 30 km úsek s prevýšením 600 m. Ďalší bol dlhý 42 km 1800 m prevýšenia, kde som topánky naozaj preveril, ako pri behu do kopca, tak hlavne zbehu z kopca.

Musím povedať, že topánky celý čas boli veľmi pohodlné a podržali aj v náročnejšom kamenistom teréne v kopcoch. Špičky topánok sú spevnené, takže keď som zavadil o kameň, neboleli ma hneď prsty.

Za celé tieto dva behy som nemal ani jeden pľuzgier, aj napriek tomu, že som na topánky nebol zvyknutý.

DSC07835-min
DSC07857-min
DSC07830-min

Hodnotenie: 8 / 10

TIP: sú skvelé na beh v teréne aj na asfalte

(+) superpohodlné, ľahké

(+) pogumovaný zvršok z pevnej tkaniny.

(+) stabilné topánky do terénu

(-) vyšší drop nevyhovujúci na cyklotrase

(-) na mokrej asfaltovej ceste kĺžu

Bežecké topánky Craft ADV NORDIC SPEED 2 u nás zaobstaráte aj v dámskom prevedení.

Zaujíma vás viac informácií o výbere vhodných bežeckých topánok určené priamo pre vás? Chceli by ste vedieť, ako na tom ste s došľapom a aká obuv je pre vás najvhodnejšia? Chcete behať správne a mať z behu radosť a dosahovať skvelé výsledky? Ak ste si na všetky tieto otázky odpovedali áno, tak ste na správnom mieste, pretože my sme tu pre vás, ochotní vám s výberom aj nákupom pomôcť. Kontaktujte nás.