porovnanie s GEL-NIMBUS™ 24

Recenzie: ASICS GEL-NIMBUS™ 25

Nový model GEL-NIMBUS™ 25 u nás preverili chlapci z predajne a expedície, tú istú možnosť mali aj s predchádzajúcim modelom GEL-NIMBUS™ 24. Prinášame Vám recenziu tohto špičkového modelu a prehľadné porovnanie týchto dvoch generácií – legendárneho modelu GEL-NIMBUS™ , vrátane noviniek, výhod aj výhrad, ktoré táto topánka značky ASICS ponúka.

Tom porovnáva ASICS GEL-NIMBUS™ 25 a 24

Porovnávať model GEL-NIMBUS 24 a GEL-NIMBUS 25 je pre mňa naozaj ťažké, pretože sa jedná v oboch prípadoch o skvelé topánky a ja osobne som bol s modelom 24 úplne spokojný.

Keď som prvýkrát dostal do ruky model 25, tak som sa až „zdesil“, aká je topánka mohutná a hlavne vysoká, ale po obutí som tento pocit rýchlo zmenil, pretože prvý dojem bol skvelý! Netušil som, že sa dá navrhnúť ešte mäkšia topánka oproti modelu 24 a naozaj dá. Váha je takmer totožná (až na pár gramov), čo je neskutočné a klobúk dole inžinierom z ASICSu.

Čo sa týka porovnania, tak GEL-NIMBUS 25 sú oveľa pohodlnejšie (laicky povedané mäkšie) a to práve vďaka novej technológii PureGEL™ , ktorá je v nich prvýkrát použitá. Medzipodrážka je vyššia a tá tiež veľmi pridáva na tlmenie a odpruženie.

NIMBUS 25 naozaj láka k výbehu a pri samotnom behu je cítiť, ako Vás "nakopáva" a dodáva energiu k ďalšiemu kroku. Vnútro topánky je dosť prerobené a tu máte pocit, že noha je viac ukotvená k samotnej topánke - doslova zamknutá, čo hodnotím veľmi kladne. Nesmiem zabudnúť spomenúť jazyk, pretože pri oboch modeloch je geniálny –⁠ minimalistický a flexibilný.

Musím ale tiež podotknúť, že model 24 som si zamiloval a naďalej je mojím favoritom, ale kto vie, možno po dlhšej dobe strávenej s NIMBUS 25 zmením názor.

Porovnanie jednotlivých častí topánky – kto u mňa vyhral:

Zvršok:

GEL-NIMBUS™ 24 – zvršok je mi príjemnejší pri modeli NIMBUS 24 a mám v ňom viac miesta pre svoje prsty.

Medzipodrážka:

GEL-NIMBUS™ 25 – medzipodrážka je lepšia pri modeli NIMBUS 25, čo sa týka komfortu tlmenia a návratnosti energie, len tým, aká je vysoká, tak pre mňa pôsobí menej stabilným dojmom.

Podošva:

GEL-NIMBUS™ 24 – podošva je za mňa lepšia u modelu NIMBUS 24, pretože je tu vyššia vzorka a tá lepšie drží na nespevnenom povrchu (poľná cesta, lesná vyšliapaná cesta)

Na záver spomeniem, že nový model NIMBUS 25 je naozaj skvelá topánka a verím, že si nájde množstvo nových spokojných majiteľov, ktorí hľadajú objemovú topánku. S Asicsom nešliapnete nikde vedľa.

 

Arnyho hodnotenie

Vždy keď prišla nová generácia nimbusu, tak to bola len trošku učesaná predošlá verzia. Technológie sa vždy menili veľmi nepatrne a design bol ešte opatrnejší. To samozrejme nemení nič na tom, že to vždy boli tie najpohodlnejšie topánky na obchode, ale boli vždy celkom konzervatívne. A to sa s príchodom modelu GEL-NIMBUS™ 25 zlomilo. Krásny design, nové technológie a odvážny krok.

Veľmi sa mi páči vylepšený jazyk, ktorý si zobrali z predošlého modelu. Super je tiež nový a ľahký PureGEL™ av neposlednom rade ma veľmi prekvapil nový pätový golier, ktorý je zakončený očkom pre pohodlné obúvanie. Oproti 24 sú 25 oveľa živšie a sú nielen mäkké, ale aj pružné. To znamená, že ženú pekne dopredu a vy tak máte z behu oveľa lepší pocit.

TIP: Sú stále, rovnako ako každé GEL-NIMBUS, trošku ťažšie, takže to nie je na nejaké extra rýchle tempá, ale na dlhšie trasy je to skvelý parťák!

(+) Nový dizajn.

(+) Nielen mäkká, ale aj pružná topánka.

(+) Pätný golier.

(+) Nové šnurovanie.

(+) Príjemný "rocker" – zakrivenie podošvy.

(-) Váha.

(-) Užší strih, ale to možno vyriešiť verziou WIDE.

Dava - za mňa je to veľký skok dopredu

Čo sa týka porovnania, tak v GEL-NIMBUS™ 24 som mal možnosť behať, ale bohužiaľ ma topánka veľmi nenadchla. Zvršok mi bohužiaľ vôbec nesedí, neutiahne mi poriadne chodidlo a pri behu mám pocit, že mi v topánke noha trochu lieta. Ale to môže byť spôsobené dlhým chodením v práci, topánky mi prišli z práce ochodené a to ovplyvnilo beh. Navyše mi nevyhovuje drop a na môj štýl behu to pre mňa jednoducho nie je.

To sa však nedá povedať o GEL-NIMBUS™ 25, pretože u nich už od prvého obutia viem, že tento zvršok je konečne to pravé orechové! Zvršok a pútka na šnúrky krásne uzamknú chodidlo a to je to čo na nich milujem na prvú dobrú. Zvršok je jednoducho wow, ale musím povedať, že priedušnosť tkaniny by mohla byť lepšia. Pri medzipodrážke som prekvapený tým, že sú fakt stabilné, pri tak veľkom tlmení.

Táto topánka ma, ale skutočne baví a za mňa je to veľký skok dopredu oproti 24 a vyhovuje mi aj drop 8mm (konečne)! Dobre je spracované aj polstrovanie vo vnútri topánky – okolo päty a je tak zabránené šmýkaniu a pohybu päty v topánke. A musím súhlasiť s tým, ako Arny písal, o prevaľovaní nohy dopredu, ktoré je naozaj úžasné a krásne to ženie vpred.

 

Kubova recenzia

Mal som možnosť vyskúšať ako starší model GEL-NIMBUS™ 24, tak aj nové GEL-NIMBUS™ 25, ktorý momentálne stále testujem.

Prvé pocity z nových Nimbusov 25 boli pomerne zvláštne. Človek v nich vníma výšku nafúknutej medzipodrážky a má pocit nestability, na to si však po pár hodinách veľmi ľahko zvykne.

Zvýšené tlmenie a nový PureGEL ™ je pri chôdzi veľmi príjemný, mäkký, ale napriek tomu tuhší ako u "24ky". Perfektne tlmí došľap nohy pri každom kroku a dokonca Vás ani nebolia chodidlá, či päty dokonca ani po niekoľkohodinovom státí na predajni, na rozdiel od staršieho modelu NIMBUS 24, kde som po niekoľkých hodinách pociťoval bolesti pät, poťažmo celých chodidiel.

Zvršok zo sieťoviny zaisťuje perfektnú priedušnosť a nohy nie sú takmer vôbec spotené, ani po celom dni nosenia. Čo by som rád pri Nimbuse 25 ďalej vyzdvihol je prepracovaný pätový golier a uško pre pohodlné obúvanie. Topánka sa fakt veľmi ľahko a príjemne obúva.

TIP: Model ASICS GEL-NIMBUS™ 25 by som určite odporučil nielen bežcom, ale aj ľuďom ktorí chcú veľmi príjemnú a mäkkú obuv na chôdzu, alebo stoja niekoľko hodín v práci na nohách.

(+) Prepracovaný pätový golier (príjemné a ľahké obúvanie topánky).

(+) Systém šnurovania (dokonale obopne priehlavok).

(+) Vysoké tlmenie.

(+) PureGEL™ je veľmi príjemný.

(-) Asi žiadne, možno len svetlá medzipodrážka, v mojom prípade sú hneď špinavé.

Zaujíma vás niečo viac o tomto produkte? Neváhajte kontaktovať naše zákaznícke centrum. Radi Vám poradíme.

NAPÍSAŤ OTÁZKU