Inovácia bežeckých topánok Puma v rade NITRO

Vyskúšajte nové topovky zo stajne Puma

2015

Inovácia bežeckých topánok Puma s radom NITRO

Puma sa rozhodla pre sezónu 2021 vytunit bežecké topánky a prišla s novou generáciou NITRO. Keďže aj tieto topánky nájdete v ponuke nášho e-shopu, rozhodli sme sa Vás aspoň v skratke navnadiť, prečo stojí tento model stojí za kúpu.

Karbónová doštička INNOPLATE. Týmto slovným spojením sa dá popísať nový trend v bežeckom odvetví. A keďže sa Puma rozhodla ísť s dobou, tak práve aj v rade NITRO použila dosku z uhlíkových vlákien a to pri modeloch DEVIATE a ETERNITY.

Ako už z názvu vyplýva, súčasťou tejto novej rady je inovovaná pena NITRO, ktorá je naplnená plynným dusíkom, zásluhou čoho môžu topánky lepšie reagovať, majú lepšie odpruženie a poskytujú ľahší pocit - všetko s cieľom uľahčiť bežci tréning.

Technológia PUMAGRIP je odolná gumová zmes, ktorá zaisťuje trakciu po celom povrchu, táto skutočnosť by Vám mala pomôcť k uzemnenému pocitu v rôznych terénoch.

Zvršok topánok z tejto rady je priedušný, a teda sú topánky vhodné skôr do teplejšieho počasia.

V ponuke na našom e-shope si môžete vybrať z troch nasledujúcich modelov, každý z nich Vám ponúkne rôzne zážitky z behu:

  • Puma Deviate Nitro: maximálne odpruženie so zvýšenou účinnosťou pre dlhé behy
  • Puma Liberate Nitro: ľahká váha pre tempo a súťaž
  • Puma Eternity Nitro: podpora a vedenie pre bežcov, ktorí potrebujú stabilitu

Puma DEVIATE NITRO

Drop: 8 mm
Hmotnosť: 218 g (dámske) / 268 g (pánske)
Vhodné pre: bežcov, ktorí hľadajú odpruženie a rýchlosť pri dlhších behoch

Kombinácia mäkkej peny a tuhé karbónové doštičky dodáva topánke jedinečný pocit, a práve preto Puma zvolila tento model ako vlajkovú loď edície Puma NITRO. Zvršok udržuje nohu na mieste, ale zároveň jej poskytuje dostatočnú pružnosť pre prirodzený pohyb. V špičke topánky sa nachádza sieťovina integrovaná do plne vystuženého jazyka, ktorý zabraňuje skĺzavaniu topánky. Podrážka je vybavená 18 nízkoprofilovými výstupkami pre lepšiu trakciu. Ako už bolo uvedené model DEVIATE je vhodný skôr tréningová topánky, ktorá zvláda dlhšie vzdialenosti s nižším tempom.

Puma LIBERATE NITRO

Drop: 8 mm
Hmotnosť: 148 g (dámske) / 179 g (pánske)
Vhodné pre: bežcov, ktorí sa chystajú na rýchle behy na kratšie vzdialenosti až do polmaratónu

Puma NITRO Liberate ako už podľa názvu vyplýva Vám dopraje voľnosť, a to práve zásluhou nižšej váhy topánky oproti modelu DEVIATE. Preto je tento model vhodný na rýchlejšie behy a preteky. Čo sa týka zloženia topánky, je podobné, len pre uchovanie nízkej váhy ubudla technológie INNOPLATE.

Puma ETERNITY NITRO 

Drop: 8 mm
Hmotnosť: 229 g (dámske) / 273 g (pánske)
Vhodné pre: bežcov, ktorí hľadajú pronační topánky pre vyrovnanie chodidiel počas behu (ak sa chcete dočítať viac o tom, čo je pronácia, môžete v tomto článku)

Puma v tejto sérii nezabúda ani na pronační bežce a predstavuje model NITRO ETERNITY. Topánky sú vybavené novú technológiou runGUIDE, ktorá sa nenachádza na ostatných topánkach v rade. Pevný okraj pomáha zabezpečiť, aby bola noha správne vyrovnaná a chodidlo dopadalo kolmo k zemi.