+ ZOZNAM čo nezabudnúť

Pripravte sa na dovolenku

Dľžka čítania: 3 min | Autor: Anna

Napokon začína leto a deťom pomaly letné prázdniny. Pre niekoho je to skvelé ročné obdobie, iní tie úmorné horúčavy nemôžu ani vystáť. Obdobie plné čerstvého ovocia a zeleniny zo záhradky, doplňovania vitamínu D, letných kúpačiek, posedávania vonku s priateľmi, grilovania a športu v prírode.

Leto je ako stvorené na letnú dovolenku či už v tuzemsku alebo v zahraničí. Chystáte sa tento rok niekam na letné dovču alebo šetríte vaše peňaženky? Ak sa chystáte niekam vyraziť, tak vám ušetríme aspoň čas pri balení.

ČAS=PENIAZE


"Čas sú vraj peniaze, ale peniaze sa nerovnajú času. Bez peňazí sa dá ešte vždy veľa urobiť, bez času nič." – Ján Neruda

Aby ste si ušetrili čas pri balení, tak sme Vám v AD Sporte prichystali odškrtávací zoznam nevyhnutností, na ktoré by ste nemali pri balení zabudnúť!


Na letnú dovolenku oproti tej zimnej, kedy väčšinou mierite na hory nebudete zrejme potrebovať takú veľkú batožinu. Letné oblečenie je skladnejšie a nepotrebujete toľko vybavenia.

Takže hurááá na dovolenku! Všetko začína plánovaním, väčšinou to začína tým, že si v práci zoberiete dovolenku. A potom už všetko naplánovať ufff, dovolenka by mala byť relax, ale niekedy tomu predchádza veľké plánovanie, stres a starosti a čo keď nám nevyjde počasie?! To sa nedá dopredu kúpiť ani objednať…

Či už idete na dlhšiu dovolenku, poznávací zájazd, jednodňový výlet či predĺžený víkend treba pár vecí naplánovať. Buď to za vás urobí cestovná kancelária alebo budete cestovať na vlastnú päsť. Spolu s plánovaním cestovania nám do hlavy vstúpi mnoho otázok ako:

Kedy pôjdeme? Termín dovolenky.

Kam pôjdeme?

Ako sa tam dopravíme? Lietadlom, autom, vlakom či autobusom?

Kde sa ubytujeme?

Koľko to bude stáť?

Čo budeme jesť…

Cieľom, ale je si dovolenku poriadne užiť! Niekto potrebuje vypnutý od práce a celý týždeň len relaxovať a váľať sa na pláži. To je pre niekoho naopak úplne nepredstaviteľné a potrebuje aktívnu dovolenku plnú športu či pamiatok - prechádzky v prírode alebo po meste, túry, jazdu na bicykli a objavovanie nových miest. Dovolenka ponúka množstvo nového poznania, nových zákutí, jedla, spomienok a zážitkov, ktoré vo vás zostanú navždy. Teraz už ale na to, čo by ste doma rozhodne nemali zabudnúť.


 

Ak sa jedná o letnú dovolenku, tak by vám rozhodne nemali v batožine chýbať hlavne plavky! Doklady, peniaze a platobná karta na zaplatenie kávičky a jedla, zmrzliny, ubytovania a všetkého potrebného, ​​kedy následne vaša peňaženka zaplače. Telefón, na platenie, vyhľadávanie zaujímavých miest v okolí, mapy, ubytovanie a fotenie jedinečných spomienok z dovolenky.

*tip: nahrajte si kartu do mobilu či šikovných hodiniek a nemusíte so sebou ťahať všade peňaženku

Ďalej sa vám určite bude hodiť nejaké to letné oblečenie podľa vášho vkusu. Pokiaľ sa cez deň chystáte prebehnúť pozdĺž pláže zbaľte si so sebou aj nejaké športové oblečenie a bežeckú obuv, tá sa bude hodiť aj na prípadnú vychádzku po meste/prírode. V teplých dňoch znosíte hlavne nazúvaky, sandále či žabky. Pokiaľ sa pôjdete prejsť úplnou nevyhnutnosťou bude ľadvinka, do ktorej si môžete zbaliť drobnosti ako kľúče od izby, peniaze, telefón… → Viac o ľadvinka, ako a prečo ich nosiť.

*Ak nechcete vyzerať ako klasický Čech zabudnite na ponožky v sandáloch a ľadvinku okolo pása.

Na priamom slnku rozhodne nikdy nezabúdajte na opaľovací krém, slnečné okuliare a šiltovku, aby ste sa chránili pred UV a UVB žiarením, najmä oči a pokožku. Rovnako tak v horúcich dňoch nezabúdajte dbať na pitný režim a majte pri sebe fľašu s vodou. Teraz už si len zbaľte nejakú skvelú knižku či časopis a odpočinok na dovolenke môže začať!

*Uložte a vytlačíte si zoznam základných vecí na dovolenku.

Uvidíte, ako vám balenie bude rýchlejšie odsýpať od ruky! A ak niečo doma zabudnete nič hrozné sa najskôr nádeje, ak máte doklady a telefón, všetko ostatné si môžete nakúpiť prípadne na mieste vašej vysnívanej dovolenky. Každý z nás považujeme za dôležité niečo iné, ale hlavné je si na dovolenke predsa od všetkého oddýchnuť, takže no stress a užite si dovolenku.

flasa na vodu
Plavecke okuliare
Slnečné okuliare