Najlacnejšie posilňovňa - skúste street workout

Info 5.5.2020

V dnešnom článku sa pozrieme na posilňovňu, ktorá Vás nič stáť nebude. Zameriame sa totiž na street workout a street workoutová ihriská, ktoré určite nájdete aj vo Vašom meste.

Čo to ten street workout vlastne je?

Ako už názov napovedá, jedná sa o cvičenie. Konkrétne je to cvičenie vonku. Cvičené prebieha s vlastnou váhou a v prípade, že Vám Vaša váha nestačí, môžete pridávať ďalšie závažie.

Ďalej už je to veľmi jednoduché, vyberiete si cviky, ktoré chcete cvičiť a proste cvičíte! A my Vám tu prinášame tipy, ako tento typ cvičenia zvládnuť.

4 tipy, ako to niekam dotiahnuť

1. Majte trpezlivosť, nie je to hneď

Nefunguje to tak, že hneď po prvom cvičení budete nabúchané hory svalov. Všetko chce svoj čas a za každým cieľom je cesta.

2. Učený z neba nespadol

Snažte sa cviky vykonávať správne po technickej stránke, je ďaleko lepší, vykonať cvik správne a menejkrát, než zle a viackrát. Ak sa budete cítiť na nový cvik, skúste sa opýtať niekoho skúsenejší na radu. Určite Vám rád pomôže.

3. Pridávaj, ale s mierou

Pre zlepšovanie je vždy priestor, ale Vy sami musíte najlepšie vedieť, koľko toho zvládnete. Až budete cítiť, že to čo robíte vždy, je pre Vás málo, pridajte. Ale ako je napísané, s mierou.

4. Strava robí veľa

Strava je takmer najdôležitejšia časť každého cvičenia i športu. Ak nebudete správne jesť, Vaše telo nebude mať z čoho brať energiu a tvoriť svalovú hmotu. Ak budete dobre jesť, tak tiež budete lepšie regenerovať a budete môcť cvičiť častejšie.

A hlavne sa nezabudnite po cvičení poriadne pretiahnuť. Možno Vám v tej chvíli nepríde, že by ste to potrebovali, ale verte, že ďalší deň si budete ďakovať. Pretiahnutím zamedzíte skracovanie svalov a tiež sa Vám bude lepšie regenerovať. Preťahovanie neradno podceňovať.

Ďalšie články