Ako sa hydratovať pri behu?

Info 2.8.2019

Pri zvýšenej aktivite telo vylučuje tekutiny, preto je dôležité sa hydratovať, a doplniť tak vodu, ktorú sme pri behu stratili potením. Správna hydratácia vedie k vyššej vytrvalosti a ku kratšiemu zotavovaniu sa z behu.

Kedy sa hydratovať

Pre správnu hydratáciu by ste v priebehu dvoch hodín predtým, než si idete zabehať, mali vypiť 500 ml tekutín. Pri behu potom 150 - 300 ml za každých 20 minút. Po ňom je potrebné doplniť tekutiny späť do normálu a vypiť 450 - 700 ml. Samozrejme sa dané hodnoty môžu líšiť podľa vašich potrieb.

Nepite len vodu!

Keď sa potíte, strácate minerály, ako je sodík, draslík, horčík. Tieto minerály sú nevyhnutné na udržanie telesnej rovnováhy, preto ich treba dopĺňať, a to napríklad pomocou iontových nápojov.

Ako sa hydratovať?

Fľaša s úchytom

Môžete si vziať fľašu s úchytom do jednej ruky. Zaistí vám hydratáciu, ale zároveň vám nebude vypadávať z ruky. My odporúčame fľašu Nike STORM HAND HELD, ktorá má navyše ešte kapsu, do ktorej si môžete uložiť svoje drobnosti.

Ľadvinka na jednu alebo dve fľaše

Táto možnosť vám umožní mať pri behu voľné ruky, a aj napriek tomu mať pri sebe vodu. Vyvažuje váhu tekutín cez vaše boky a zaisťuje stabilnejšie držanie tela. Naším tipom pre vás je ľadvinka s fľašou na vodu Nike STORM HYDRATION WAISTPACK. Ak by ste preferovali možnosť s dvoma fľašami, tak ľadvinka Nike LEAN 2 BOTTLE WAISTPACK je ideálna.

Hydratačný vak alebo vesta

Pokiaľ si zvolíte si vziať vestu alebo vak, budete mať zásobu tekutín na celé hodiny. Vesta rozloží váhu vody na ramená, a vám tak nič nebude prekážať v behu. Vak na vodu si môžete vložiť do batohu Asics Running BACK PACK.

Hydratačná stanice

Ak sa chystáte behať v parku, a viete, že okolo jedného miesta budete behať častejšie? Tak práve tam si môžete uložiť svoju fľašu na vodu, a vždy keď budete prebiehať okolo, doplniť tekutiny.

Ďalšie články