BAREFOOT - na "boso" v topánkach!

Info 22.1.2020

Pýtate sa, čo to ten BAREFOOT vlastne je? Preklad tohto anglického slovíčka znamená "bosý" alebo "na boso". Môžeme si teda tento výraz preložiť ako "bosé topánky". Cieľom BAREFOOT obuvi je teda čo najviac sa priblížiť bosé chôdzi, ktorá je pre ľudské telo najprirodzenejší. Bohužiaľ v moderných podmienkach, keď z veľkej časti povrchy, po ktorých sa pohybujeme, tvorí betón, nie je vhodná a ani zdravá. Ak by sme v podmienkach dnešnej doby chodili bosí, naše chodidlá by musela čeliť veľkému riziku mechanického poškodenia (zranením ostrými predmetmi, popáleninám rozžeraveného betónu a pod.). V barefoot topánkach môžete vďaka tenkej a ohybnej podrážke, ktorá sa prispôsobuje chodidlu, maximálne vnímať informácie o povrchu, na ktorom sa pohybujete. Poskytujú voľnosť prstom a umožňujú zapojiť všetky svaly, šľachy i kosti chodidiel rovnako ako pri chôdzi naboso. Chodidlá v barefoot topánkach neustále prirodzene pracujú a môžu sa optimálne vyvíjať.

Barefoot topánky narozdiel od bežných topánok majú:

  • anatomicky tvarovanou špičku, ktorá ponúka dostatočný priestor pre pohyb prstov
  • flexibilnů, mäkkú podrážku s hrúbkou 3-6 mm
  • nulový sklon medzi špičkou a pätou, tzn. žiadny podpätok
  • stielku bez tvarovanej klenby

Modely rady MERREL Barefoot sú ideálnou voľbou, ak ste sa rozhodli, že "bosé" topánky sú to pravé pre Vás. Citlivá podrážka, ktorú modely tejto rady disponujú, dokonale napodobňuje chôdzi na boso. Chodidlo je teda nútené prispôsobiť sa terénu, vďaka tomu dochádza k zapojeniu všetkých svalových skupín a posilnenie celého tela!

MERRELL Barefoot ponúka široké spektrum, nájdete tu topánky na bežnú chôdzu, turistiku, vodné športy i behanie.

Náš tip!

Pánske bežecké boty Merrell VAPOR GLOVE 4

Obsah obrázku obuv

Popis byl vytvořen automaticky

Dámske bežecké boty Merrell VAPOR GLOVE 4

Obsah obrázku obuv, oblečení

Popis byl vytvořen automaticky

Tak čo už ste si vybrali tie pravé Barefoot topánky pre Vás? Záverom nesmieme zabudnúť na to, že značka MERRELL nemyslí, len na prirodzenosť pohybu, ale aj na prírodu samotnú!

Preto vyvinuli radu VEGAN FRIENDLY SHOES o ktoré hovoria:

"Záleží nám na životnom prostredí rovnako ako na Vás."

To je dôvod, prečo prichádzame aj s VEGAN alternatívou, šetrnú k životnému prostrediu. Naše vegánskej topánky majú pri použití vysoko kvalitných 100% syntetických materiálov dlhú životnosť, trakciu a podporu, ktorú očakávate od obuvi značky Merrell.

Objavte pohodlnú vegánsku obuv, s ktorou na svojich cestách budete cítiť dobre.

Ďalšie články